Referat af møde i projektgruppen 19/3-96

Til stede: Bjarne Henriksen, Jesper Rasmussen, Lars Ebert-Jensen, Peter Larsen, Lars Levin-Jensen (referent), Karine Aabye, Lotte Pfeifer, Susanne Meier, Frode Juul, Beth Ibsen, Vivi Pedersen, Lars Mygind, Ib Ravn, Jette Hagensen, Inger Foldager, Kate Håkansson.

Efter en introduktion af foreningen for alle de nye, der var til stede, blev der taget fat på den ordinære dagsorden:

Runde

Jesper: - Iben har lavet forslag til spørgeskema, som bliver sendt ud til medlemmerne sammen med referatet snarest.
- Iben har desuden snakket med arkitektfirmaet Vilhelm Lauritzen. Det var dem vi havde kontakt til om ØKOHUS 99-konkurrencen. De er med i konkurrencen endnu, men vi er ikke med. De vil dog gerne beholde kontakten til os. Det er en skam, at vi ikke blev mere inddraget i deres projekt, idet det kunne have tilført os noget viden.
- Merete har ringet til Farum. Der er ingen muligheder. Hun har også undersøgt Allerød, og de siger der er muligheder i Lynge. Dette ligger dog noget uden for vores tilstræbte transporttid. Der var ingen særlige muligheder i Birkerød.
- Arbejdsweekenden skal planlægges. Der var planer om at få Flemming Abrahamsen ud til et foredrag, men det er endt med at vi får Tony Andersen ud til foredrag og diskussion om permakultur.
- Jesper arbejder med Høje Tåstrup Kommune. Der er tre mulige placeringer: Tæt ved Høje Tåstrup, ved Sengeløse eller ved Reerslev.

Inger: Har snakket med Stenløse. De har ikke ønsket at fremskynde udbygningen af Veksø, hvorfor en placering der nu er ude af billedet. Hun arbejder videre med andre kommuner.

Jette: Har snakket med Roskilde Kommune om Trekroner-området ved RUC. De er tilsyneladende meget interesserede.

Lars M: - Har været til generalforsamling i Landsforeningen af Økosamfund (LØS). Der var 43 deltagere, og der var store muligheder for at få kontakt til andre med samme interesser. Formålet med LØS er bl.a. at gøre opmærksom på økologi og at hjælpe hinanden med projekterne.
- Lars var specielt engageret i diskussionerne om financiering: Økologisk byggeri bliver støttet af staten; man kan få op til 15% af byggesummen i støtte. Der er desuden muligheder for ekstern financiering; dette betyder, at vi kan få financiering til samme vilkår som almindeligt byggeri.
- Vi skal være opmærksom på, at man fra EU kan få op til 70% af lønnen til person der ansættes til at udarbejde Agenda 21-forslag.
- Lars har lavet et kup, idet han har udnævnt vores forening til at hedder 'Økobo'. Det var nemmere at skrive end 'Foreningen til ....'.
- Lars kommer med et skriftligt referat fra generalforsamlingen, hvorefter han allernådigst vil få godtgjort sine omkostninger til weekenden.
- Der er sommerfest på Svanholm 21-23. juni, hvor alle er velkomne.

Frode: - Foreslår at vi skriver standardbrev til kommuner stilet til Borgmesteren i de tilfælde, hvor vi ikke kan overkomme at lave et målrettet brev.
- Avedøre Kasserne, som nu står tom, er måske værd at overveje som placering.

Lars L-J: - Vi er ved at få vores egen homepage på internettet. Det er meningen at den skal placeres på LØS' server, men indtil videre kan den ses på adressen 'http://www.ebar.dtu.dk/~dtullj'. Der kan man se vores projektbeskrivelse, samt andet interessant, bl.a. referaterne.
- Foreningen har nu 69 medlemmer!!

Mødestruktur

De sidste par møder har været præget af, at der har været mange nye og potentielle medlemmer, som er mødt op for at høre om foreningens arbejde og for at snakke med de 'aktive'. Dette har desværre betydet, at der ikke har været tid til at holde de almindelige møder med diskussioner af projektets detaljer. Der foreslås derfor en ændret mødestruktur.
Følgende blev efter en afklarende diskussion vedtaget:

Der er tre slags møder: Intromøder, koordineringsmøder og arbejdsgruppemøder.

Intromøderne holdes ca. en gang om måneden. Målgruppen er potentielle og/eller nye medlemmer, som ønsker at få sat flere ord på det der står i projektbeskrivelsen, eller som måske bare ønsker at se nogle ansigter på nogle af dem der til dagligt tegner foreningen.

Koordineringsmøderne holdes hver anden uge om tirsdagen. Målgruppen er en repræsentant fra hver af arbejdsgrupperne og andre interesserede. Det er meningen at disse møder skal holdes på nogenlunde samme måde som de hidtidige projektmøder. Der vil være en dagsorden, hvor der som minimum er en runde om de forskellige arbejdsgruppers fremdrift. Der skrives referat fra koordineringsmøderne, og disse udsendes til medlemmerne.

Arbejdsgruppemøderne holdes efter behov, og kan godt bare være at tale sammen i telefon eller skrive. Der er en kontaktperson for hver arbejdsgruppe, som sørger for, at der er en repræsentant for gruppen til stede ved koordineringsmøderne.

Arbejdsgrupper:

Beliggenhed, kontaktperson Inger Foldager, tlf. 3966 3312

Arkitektur, kontaktperson Birgitte Hansen, tlf. 3124 2870

Vedtægter/financiering, kontaktperson Jesper Rasmussen, tlf. 3135 1013

Netværk/PR/kontakt til medlemmerne, kontaktperson Tobias Arrildt tlf. 3139 5424 og Iben Vedel

Teknik, kontaktperson Lars Levin-Jensen tlf. 4449 1211

Fundraising, kontaktperson Lars Mygind tlf. 3131 7595

Bestyrelsen/strategi, kontaktperson Jesper Rasmussen, tlf. 3135 1013

Kontaktpersonerne bedes lave en kort beskrivelse af deres opgave/område.

Datoer for koordineringsmøder:
9. april, 20.-21. april (arbejdsweekend), 30. april, 14. maj, 28. maj, 11. juni, 25. juni

Datoer for informationsmøder:
17. april (ansvar: Jesper, sted: Baggesensgade, annoncering: BoligMax 31. marts, kontakt: Lars L-J)
8. maj (ansvar Lars M, sted: hos Lars M, annoncering: BoligMax 21. april, kontakt: Bjarne)

Næste kordineringsmøde afholdes tirsdag d. 9. april 1996, kl. 19.00
Sted: Jesper, Beboerlokalet, Baggesensgade 22, st., 2200 Kbh.

Husk arbejds- og diskussionsweekend d. 20.-21. april, tilmelding senere. Ud over foredrag og diskussion om permakultur skal vi diskutere arkitektur og målsætning/værdigrundlag.