Referat fra koordinationsmøde d. 15/10-96

Til stede: Jette Hagensen, Anne Jakobsen, Bente Kristine Hansen, Ann Rohde Andersen, Bente Hovendal, Kirsten Karlshøj, Annie Nielsson, Jytte Abildstrøm, Tina Unger, Grethe Larsen, Steen Solvang Jensen, Gurli Behrens Madsen, Inger Foldager og Lars Levin-Jensen (referent).

1. Runde

Ann: - Der har været problemer med at få samarbejdsaftalen med forretningsføreren Kuben og advokaten Roepsdorff. Bestyrelsen har derfor, efter moden overvejelse og snak med adskillige personer, besluttet at afbryde samarbejdet med de to. Dem der har arbejdet med Kuben føler ikke at de har forstået tanken bag projektet. Desuden lader det ikke til, at Roepsdorff har den fornødne erfaring i forhold til et projekt som dette.
I stedet har man indledt samarbejde med Advokat Knud Foldschack, som bl.a. har været advokat for Thorup, Hjortshøj og Svanholm. Han har fået en bunke papirer og der skal være det første møde d. 23/10.
Omkring forretningsfører undersøges det, om Andelsboligselskabet af 1899 med Christian Bruun kan være forretningsfører. Der skal så findes en måde at få afkoblet forretningsførerrollen fra boligforeningsrollen (som bygherre).

Bente K: Mindede om besøget i bofællesskabet Fælleden, se reklame sidst i referatet.

Jette: - Der er informationsmøde for medlemmer mandag d. 11. november kl. 19.30 i Kulturhuset i Rosenhavestræde i Roskilde, kl. 19.30.
- Var til byrådsmøde i Roskilde. Bebyggelsen på Trekroner var på dagsordenen, og alle partier var meget positivt indstillede. Der er debatmøde om Trekronerområdet på biblioteket i Roskilde d. 5/11.
- Sender fondsansøgning til Den Grønne Fond om udvikling af koncept for drift af komposttoiletter i større skala.
- Arkitektur og teknikudvalget holder møde d. 23/10 kl. 19.00 i Baggesensgade 22.

Anne: Iben Vedel har trukket sig fra bestyrelsen af personlige årsager. Første suppleant var Tobias Arrildt, men han takkede nej. Anden suppleant var Anne, og hun er nu medlem af bestyrelsen.

Steen: - Det skal undersøget, om de olietanke, der er nedgravet på gården er eller har været utætte. I så fald skal der laves nogle klausuler i overtagelsespapirerne, så vi ikke skal betale for oprydningen.
- Arbejder på et oplæg til Arkitektur- og teknikgruppen om vandrensning.

Lars L-J: Der er pt. 227 medlemmer i vores lille forening.

2. Spørgsmål til 'Tegningsfase 1'

BEMÆRK: De to skemaer der blev udsendt sidst er forskellige. Den ene er ansøgning om bolig, den anden er optagelse på venteliste. Indsend kun ét af dem og indbetal kun enten 1000,- eller 200,-.

Ann fortalte lidt om økonomibetragtningerne. Der er stadig mange, som er uklare på dette punkt, og derfor udsendes et skema, hvoraf man kan få en idé om, hvor meget man kan hænde at komme til at sidde for i de forskellige boligformer og -størrelser. Skemaet/vejledningen er vedlagt dette referat.

Derefter var der en diskussion af hvorfor man skulle lægge de 1000,- kr nu. Det blev pointeret, at beløbet kun er for at sikre seriøsiteten af dem der er med, og for at få et realistisk billede af den reelle interesse. Der er ikke andre og udvidede krav knyttet til den underskrift man sætter på papiret, så man risikerer maksimalt de 100,- kr. Der er også et behov for at signalere overfor vores samarbejdspartnere, at vi altså er en flok seriøse mennesker.

Derudover var der nogen der sagde, at hvis det gik helt galt og man ikke kunne få pengene tilbage havde man da støttet et godt formål.

3. Beslutningsprocesser

Steen ville godt starte en diskussion af demokrati i denne sammenhæng. Man kan diskutere beslutningsdygtighed contra at inddrage hele forsamlingen.

Ann sagde, at der skal laves beskrivelse af de juridiske konstruktioner i juragruppen. Den overordnede forening i den endelige foreningsstruktur er egentlig der, hvor alle tingene skal besluttes.

Lars sagde, at der er mange der har meninger, men at det ikke er alle disse der vil stå til ansvar når det kommer til stykket. Derfor er der behov for i denne fase at lave nogle tætte beslutningsprocesser. Senere når de konkrete beboere er fundet, skal man brede diskussionerne ud til dem.

Jytte sagde, at det ikke handler om demokrati, men at oplyse folk om livsstil og hvad det drejer sig om. Man kan påvirke folk meget ved at oplyse. Foreslog et foredrag/show i Riddersalen.

Kirsten sagde, at det er fornuftigt at vente med at inddrage alle til der er mere binding på folk. De useriøse tilhængere skal sorteres fra.

Tina sagde, at det er en prioritering i forhold til pengene. Man bør vente med de diskussioner til bogrupperne er dannet. Desuden skal man tænke i forhold til hele projektet.

Jette sagde, at opgavefordelingen skal beskrives i vedtægterne, og der skal stå at det er den overordnede forening der er den styrende forening. Økologien er total og hænger sammen på tværs af bogrupper. Advokaten skal snart på banen for at få denne fordeling skitseret.

Anne sagde, at det overordnede ligger fast, altså at det hænger sammen. Detaljerne i de enkelte bogrupper må løses i de fora.

Anni mente der mangler medlemspleje og oplysning.

Jette sagde, at medlemsplejen skal laves af nogen, det kommer ikke af ingenting. Alle kan gå aktivt ind i dette.Hvis der er nogen, der er interesseret i at være ankermand i stedet for Iben, nu hvor hun har trukket sig lidt ud, er der muligheder.

Inger sagde, at de aktive styrer nu. Resten af medlemmerne har muligheden for at gå med og lave noget før og på møderne. De andre skal oplyses og have startet noget socialt sammen.

Lars pointerede, at diskussionerne ikke var lukkede. Koordinationsmøderne er åbne for alle. Det er også demokrati.

Steen sagde, at det er vigtigt at inddrage gruppen af seriøst interesserede. Det er vigtigt med de mere overordnede ideer om økologien og hvad der egentlig menes ud fra de større perspektiver.

Herefter besluttede man, at der ud over inforamtionsmødet d. 11/11 holdes et mere socialt præget arrangement d. 9/12 kl. 19.00 i Riddersalen. Jytte Abildstrøm står for den mere underholdende del. Anni, Anne og Bente K står for det mere praktiske med tilmelding osv.

Den overordnede konklusion var, at diskussionerne først skal udbredes videre, når de konkrete bogrupper ligger klar.

4. Evt

Steen bragte op, at vi på nuværende tidspunkt snakker meget praktisk økologi; hvilke teknikker ligger der bag vores økologi. Han mener, at vi lidt har skubbet bofællesskabsdiskussionerne i baggrunden. Hvad med det sociale i bofælleskabet? Hvad er ideen med et fællesskab? Her er basis for en videre diskussion.

HUSK:

Næste koordinationsmøder: Hver anden tirsdag: 29/10, 12/11, 26/11, 10/12. Sted: Baggesensgade 22, st. kl. 19.00

Arkitektur og Teknikgruppemøde: Onsdag d. 23/10 kl. 19.00 i Baggesensgade.

Bestyrelsesmøde: Mandag d. 28/10 kl. 18.00 hos Lars i Bagsværd.

Besøg i Bofællesskabet Fælleden i Holbæk søndag d. 20/10 kl 14:

Et 8 år gl. ikke-økologisk bofællesskab byder os indenfor. Der er bestilt plads i toget fra Kbh.H kl. 13.10. Reservationsnr er 0024168, vognen er først i toget mærket 'Økobo'. I Holbæk tages bus 101 til Bispehøjen 44. Man mødes i fælleshuset (tlf. 5343 9320).

Tilmelding Vibeke 3185 0005 helst senest fredag d. 18/10

Informationsmøde for medlemmer 11/11:
Kulturhuset i Rosenhavestræde i Roskilde, kl. 19.30. Nærmere information senere.

Økologisk Juleshow for Økobo-medlemmer:

"Hvorfor vil vi bo økologisk"

Mandag d. 9. december kl. 19.00 i Riddersalen, Frb.
Jytte Abildstrøm og andre notabiliteter vil optræde og udbrede sig om emnet.
Pris tæt på nul eller negativ. Traktement: Fedtemadder og nødning til små priser.
Tilmelding inden 1/12 til Anni Nielsson (4284 2020), Anne Jakobsen (3962 8931) eller Bente Kristine Hansen (3110 8989)